co do niezmienionego spalania, to wszystko zalezy od osoby, bo przewaznie jak ma sie mocniejsze auto czesciej sie butuje a co za tym idzie wiecej pali, bo malo kto jezdzi tak samo po modyfikacjach jak przed.
[O1] Oświetlenie wewnętrzne
Zwiń
X
-
[O1] Oświetlenie wewnętrzne
Moj pierwszy post na forum więc chciałem powitać wszystkich!
W mojej octavii w pozycji oświetlenia "przy otwartych drzwiach" lampka wewnątrz świeci cały czas. Natomiast w opcji świecenia ciągłego lampka wogóle nie świeci. Na szczęście pozycja zerowa została zerową. W czym może tkwić problem? Swiatełko po otwarciu auta się przydaje dlatego chciałbym rozwiązać ten problem.
Dodam że odkręcałem ten przełącznik i tam wygląda że wszystko jest ok, nic nie spalone. Dobrze przesuwa się po zapadkach.
Dzieki z góry za odpowiedzi.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
-
-
Mój drogi na 99.9% uszkodzone masz mikro przełączniki w drzwiach.
Skoda wymieni całe zamki jeśli by ci przyszło do głowy jechać do serwisu.
Na allegro owe mikro styczniki to koszt około 5 zl sztuka + wymiana ich samemu bądź u elektryka.
Jeśli pomogłem daj nagrodę w postaci (pomógł)Auto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
Komentarz
-
-
niekoniecznie mikro styki w drzwiach, tu jest całkiem inny objaw jakby coś z lampką i jej instalacją, mikro styk jak nie działa to nie świeci podświetlenie otwarcia drzwi lampka w podsufitce się nie zapala i nie świeci lampka w drzwiach u dołu jeżeli masz takie objawy to na pewno mikro, natomiast jeżeli pozostałe rzeczy działają to coś innego nie wiem ????. Oczywiście cały czas mowa o octavii po lifcie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alxxxW mojej octavii w pozycji oświetlenia "przy otwartych drzwiach" lampka wewnątrz świeci cały czas.
Sprawdź jak się lampka zachowuje po kolejnym otwieraniu i zamykaniu drzwi. Przednie Kierowca , pasażer i tylne.
W pozycji ciągłej i drzwi.
Może masz w lampce zamienione kable :idea:.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Dzieki koledzy za odpowiedzi!
Sprecyzuje co jest nie tak:
I . Kiedy ustawie przełącznik na pozycje zeby swiecilo przy otwartych drzwiach to lampa świeci non stop, nieistotne czy drzwi są otwarte czy zamkniete.
II. Na pozycji 0 nic nie swieci czyli jest 0
III. Na pozycji świecenia ciągłego lampka nie świeci wogóle bez różnicy czy drzwi zamkniete czy otwarte.
Jak wspominalem Po odkręceniu całej lampki ten układ wygląda na sprawny, bez żadnych przepałów etc.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
Ok, będe szukał w takim razie. Byłbym wdzieczny jeśli by ktos rzucił linkiem do jakiejs aukcji z alledrogo bo nie wiem jak sie to fachowo nazywa.
Jeśli chodzi o jazde do Serwisu to nie wiem nawet gdzie takowy jest w okolicach Nowego Sącza, Tarnowa:P i ile kosztuje zrobienie takiej usterki w serwisie?VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fidodidowiec raczej stawiałbym jednak na te mikrostyczniki.
Komentarz
-
-
fidodido, Czy według Ciebie powinien rozbebeszyć wszystkie drzwi :?: :shock:.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonA na szafie świeci ci kontrolka otwarcia drzwi ? świeci ci lampka w drzwiach ? bo jak tak to mikro wyłączniki ok i nie masz co bebeszyć drzwiMiernik w dłoń i sprawdz dokładnie wyłącznik w lampce , przewody
.
Komentarz
-
-
Koledzy dzisiaj chwila ze skodą i wyszło szydło z worka...
Pierwsza sprawa to zle podłączone kable w podsufitce (na odwrot). I wygląda to tak, że włączam świecenie ciągłe po wyciągnieciu kluczyka swiatelko sie zapala.. przy drzwiach tez oprocz drzwi kierowcy, więc mikrostyk do wymiany conajmniej w drzwiach kierowcy. Dzieki za odpowiedzi wszystkim
Proszę o jakiś link do alledrogo z tym stykiem bądź numer tej części. Zauważyłem jeszcze, że nie działa podświetlanie rejestracji.. ale tutaj podejrzewam że to będzie wina złączy żarówek bo wyglądają bardzo nieciekawie więc pójdą do wymiany i będe szukał dalej.
Pozdrawiam wszystkich!VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
alxxx, Na początku mówiłem. Możesz kliknąć Pomógł..
Komentarz
-
Komentarz